Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin марширува към нови и нови върхове

26-06-2019

 

Bitcoin продължава да се покачва, пробивайки нивата $ 10 000 и  $ 11 000, като в момента се търгува на $ 12 585, което е нов връх за 2019 г. BTC транзакциите остават близо до своя връх, а именно над 388 000 за 24 часа. За същият период основният дигитален актив достигна ръст от близо 10% и пазарна капитализация от 223.07 млрд. долара.

 

Но още по-впечатляващото е, че текущото ценово рали доведе до скок в минната промишленост, изпращайки BTC хеш-рейта (мерната единица за процесорна мощ в Bitcoin мрежата) на рекордни стойности над 64 EH/s.

Пикът на добива, докато възнаграждението за Bitcoin блок все още е 12,5 BTC, показва известна увереност в бъдещото ценово действие. Миньорите имат шанс да постигнат значителна възвръщаемост преди разполовяването през 2020 г. Текущите цени са приблизително 3 пъти по-високи от пазарната цена за китайските миньори и могат да поканят повече басейни да дойдат онлайн.

Много експерти смятат, че на този етап Bitcoin (BTC) се управлява от FOMO, докато пазарът повтаря ситуацията от края на 2017 г. Вълнението около монетата Libra на Facebook и потенциалната крипто забрана в Индия също са цитирани като основни катализатори за ралито.

 

Какво всъщност стои още зад ралито на Bitcoin?

Освен гореспоменатите причини, ето още някои, които според мен са решаващи за последното поскъпване:

 

Рекордното предлагане на Tether (USDT): Търговията на базата на USDT остава основен фактор за гарантиране на достатъчно ликвидност към BTC. През последните седмици новите отпечатвания на стабилната монета увеличиха предлагането на Omni layer-а на USDT до над 3,54 млрд., с още 900 милиона в мрежата Ethereum (ETH).

Само изпълняващо се пророчество: BTC е в състояние да добави стотици долари в рамките на един час, а пробива на психологическото ниво $ 10 000 със сигурност е окуражаващо. Добавянето на активност от бот-търговията в микса може да доведе до още по-бързо покачване на цените.

Сезонът на Алткойнс закъсня: Понастоящем по-големи печалби могат да се намерят при растежа на Bitcoin, докато алткойните остават непостоянни и предлагат само спорадични печалби, силно непредсказуеми.

Борсите, ограничаващи търговците в САЩ: С по-малко базирана в САЩ търговия за altcoins и токени, спекулациите естествено се пренасочват към водещата монета. В същото време азиатските пазари се съживяват и увеличават обемите за BTC спекулациите.

Ръстът може да продължи до $ 13 000

Чисто технически, Bitcoin нараства силно в продължение на 8 поредни дни, което е най-дългият период на непрекъснат растеж от декември 2017 г. Явно BTC/USD се чувства комфортно с оформеното дъно при 10 000, така че това осигурява много подкрепа зад биковете. А това логично предполага по-нататъшно движение на север с най-близката цел в района на $ 13 000.

Въпреки това, трябва да се отбележи, че основната монета е доста свръхкупена на всички времеви графики, което я прави уязвима за низходяща корекция. Първата подкрепа е при $ 12 133, където е локализирана горната граница на Bollinger Bands на дневна графика. Ясен пробив под нея ще разчисти пътя към следващата цел на мечките при $ 11 200. Там се сливат 78,6% Фибо ниво на последния спад от $ 11 361 до дъното $ 10 622 и 50-дневната SMA на часовата графика.

 

Други области, които трябва да осигурят подкрепа, са $ 11 000, $ 10 800 и $ 10 400.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.