Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin идва на Уолстрийт: Какво да очакваме?

11-12-2017

 

Все по-бързо се доближаваме до критичния момент за Bitcoin. Цените скочиха рязко нагоре в четвъртък на няколко борси, приближавайки до $ 20 000, но системите очевидно бяха подложени на напрежение.

На 8 декември Bitcoin достигна ниво от $ 18 300, само за да спадне с близо $ 3 000 след сериозна корекция. В момента в понеделник сутринта и преди фючърсите на CME, Bitcoin се търгува около 16 370 долара.

Тъй като пазарът на криптовалути расте, нарастват и рисковете, свързани с инвестирането в тях

В четвъртък сутринта получихме новини, че най-големият сайт за предоставяне на изчислителна мощност, NiceHash, е бил хакнат. Според данните на общността, 62 милиона долара са били откраднати от горещия портфейл, което доведе до спиране на услугата за 24 часа.

След поредица от подобни атаки през годината инвеститорите би трябвало да преосмислят запазването на средствата си на такива борси, както и процеса на копаене, поради увеличаването на броя на хакерските атаки.

Едно нещо, за което всички ще чуят повече в следващите дни, е т.нар. mempool. Това значи неизпълнение на транзакциите и расте с бързи темпове. Ако някога има „паническо бягство към изхода“, този проблем ще бъде опустошително затруднение. В същото време борсите са подложени на нарастващо напрежение. Прекъсвания се появиха отново в главните търговски хъбове в четвъртък.

Главният изпълнителен директор на NEX Group, Майкъл Спенсър, който смята Bitcoin за балон, заяви, че очаква растежът да достигне 20 000 долара, преди да претърпи тежка корекция. Преди месец подобни прогнози може би изглеждаха фантастични, но днес изглежда, че това може би не е достатъчно оптимистично. През следващите няколко месеца най-накрая би трябвало да разрешим проблематичния въпрос дали криптовалутите ще се приемат като легитимен клас активи от професионалните търговци

Днес CBOE ще стартира фючърси и опции за Bitcoin, което може да доведе до нова вълна от волатилност. CME Group ще ги последва с пускане на 18 декември 2017. И двата представляват контракти, уреждани в парични средства, така че не би трябвало да засегнат основния пазар, особено след като краткосрочният арбитраж е почти невъзможен поради сроковете на сделката. Ще следим внимателно и това!

Въпреки всичко Bitcoin доказа, че е в състояние да преодолее гравитацията. Експоненциалното повишаване на стойността, обаче, не се дължи само на предстоящото пристигане на институционални инвеститори. Криптовалутите, и по-специално Bitcoin, станаха изключително популярни сред широката общественост, а цените се покачват все повече и желанието за инвестиции продължава да расте.

А с политиките за замразяване на кода в края на годината би трябвало да видим по-силни покупки в началото на 2018 година. Все пак положителните настроения мисля, че остават с повечето брокери, които искат да добавят Bitcoin фючърси към стабилните активи в началото на следващата година.

Независимо от коя страна на дебата сте, несъмнено е, че настоящата еуфория и екстремните нива на волатилност на цените предлагат на смелите сърца някои отлични спекулативни възможности. Но независимо от всички трябва да търгуваме разумно! Инвестициите на няколкостотин долара на Черния понеделник не са опасни. По-опасно е предприемането на спекулативен подход, където се правят инвестиции от десетки или дори стотици хиляди долари, за да се получи бърза печалба. Ето защо за тези от вас, които нямат професионален опит на тези пазари, може би е добра идея да следват и да се консултират с експертите, които са по-запознати. Прочетете повече как тук.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.