Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin и Litecoin изправени пред силни нива на съпротива

20-05-2020

Вторник беше смесен ден за основните криптовалути. Цената на Bitcoin поскъпна и затвори на 9 774 долара. Bitcoin Cash ABC (+0,18%), Litecoin (+0,97%) и TRX (+2,29%) също намериха подкрепа през деня.

От друга страна, Bitcoin Cash SV (-1.59%), EOS (-0.28%), Ethereum (+0.07%), XMR на Monero (-0.10%), Ripples XRP (-0.19%) и Lumen на Stellar (0.64%), се бориха.

Към момента на писането, общата пазарна капитализация възлизаше на $ 264.80 млрд., докато доминирането на Bitcoin бе около 67.89%. Търговските обеми за последните 24 часа на крипто пазара достигнаха 119.5 млрд. долара.

Bitcoin отново се бори около нивото $ 10 000

От понеделник Bitcoin (BTC) е заключен в тесен диапазон между $ 9 800 и $ 9 400. Дневните свещи от понеделник и вторник бяха доста нерешителни (дожита), което показва, че на пазара липсва ясна посока при тези нива. Петкратният тест на ключовото психологическо ниво $ 10 000 през последните 11 дни може да се анализира по два начина. Нивото на съпротива от 10 000 долара отслабва с всеки тест или съпротивата е толкова силна, че купувачите не са в състояние да я пробият.

Всичко, което можем да направим засега, е да търсим нива на пробив, които биха могли да ни дадат повече улики за бъдещото ценово действие на дигиталното злато. Ако нивото от 10K бъде пробито, възходящата инерция може да се разшири до следващата съпротива. Поглеждайки дневната графика, Bitcoin все още се движи в бичия ценови канал, въпреки отдръпването от 10 000 долара. Освен това е много вероятно да видим модел на златен кръст ако 50-дневната SMA пробие над 200-дневната SMA. С подходящия обем, Bitcoin може да направи рали над 10 000 долара, подновявайки желанието на биковете да предизвикат върха от 2019 г. при $ 13 800.

В посока надолу, извън рейнджа първата подкрепа е при 9 155. Ако мечките успеят да пробият това ниво, ще се насочат към тест на долната граница на бичия канал при $ 8 635.

Ще успее ли Litecoin да пробие над психологическото ниво от $ 50?


Litecoin най-накрая показа известна сила спрямо щатския долар и е вероятно това да продължи до края на седмицата на фона на позитивните новини. Във вторник легендарният производител на видеоигри Atari Group обяви партньорството си с фондация Litecoin, залагайки на припокриването на интересите между криптовалутите и игрите. Atari не само ще приема инвестиции в Litecoin (LTC), Bitcoin и Ether (ETH), но геймърите ще могат да плащат за предстоящата си видео компютърна система с Litecoin и ще получават отстъпка.

Към момента на писане LTC/USD отчита ръст от 2.24% и се търгува при 45.85 долара. За да задържат възходящия моментум, биковете ще трябва да пробият низходящата тренд линия на дневна графика, локализирана сега при $ 47.50. Веднъж щом това стане, купувачите ще могат да натиснат цената към 200-дневната SMA ($ 50.93), намираща се при психологическото ниво $ 50. В случай на по-силно рали, подкрепено от по-широкия крипто пазар, следващата бича цел би била $ 52.24.

 

В посока надолу, най-близката подкрепа се намира при 50-дневната SMA в района на $ 43.83. Убедително движение там може да отведе цената за повторен тест на зоната 39.41/00 долара. Ако цената отскочи от тази подкрепа за пореден път, това може да ни предложи нови възможности за покупка.
 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.