Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin е два пъти по-печеливш от S&P 500 през Q2

01-07-2020

През второто тримесечие Bitcoin спечели над 40%

Bitcoin падна с 0.56% във вторник. Така частично обръщайки печалбата от понеделник, Bitcoin приключи юни надолу с над 3% до $ 9 136. Въпреки месечната загуба за юни, Bitcoin поскъпна със завидните 42.33% през второто тримесечие. По-рано днес Cointelegraph съобщи, че цената на Bitcoin е регистрирала най-силното си представяне за 2-рото тримесечие в историята, въпреки стряскащия срив до $ 3750 на 13 март. Тук си заслужава да се отбележи, че основната криптовалута дори регистрира два пъти по-голяма печалба от индекса S&P 500 за тримесечието.

Второто тримесечие беше смесено за основните криптовалути. ADA на Cardano поведе напред, като се вдигна със 172.45%. Binance Coin (+22.43%), Ethereum (+69.43%), XMR на Monero (+33.05%), Lumen на Stellar (+65.45%), Tezos (+46.32%) и TRX на Tron (+41.46%) също записаха стабилни печалби.

Bitcoin Cash ABC (+1.26%), EOS (+ 6,98%), Litecoin (+5.03%) и XRP на Ripple (+0.91%) изостанаха на опашката.

Обръщайки тренда през тримесечието, обаче, Bitcoin Cash SV се понижи с 4.63%.

В сряда сутринта общата пазарна капитализация възлиза на 259.53 млрд. долара. Към момента на писането доминирането на Bitcoin бе 66.04%, а търговските обеми за последните 24 часа достигнаха $ 54.54 млрд.

 

Какво да очакваме през третото тримесечие?

Три бяха основните катализатори, които подхраниха историческото рали на Bitcoin от април до юни. А именно: разполовяването на възнаграждението за блок на 11 май, търсенето на BTC на доста по-ниска цена и силно възстановяване на световните пазари на акции.

Също така, данните от блокчейна показват, че общият брой на Bitcoin китовете е надминал 3-годишен връх над 1800 за последните 3 месеца. От макро гледна точка това увеличение на броя на китовете (индивидуални инвеститори, които притежават голямо количество BTC) може да се счита за бичи индикация.

С началото на 3-тото тримесечие инвеститорите в акции и криптовалути остават загрижени, че пазарите ще страдат поради драстичното увеличение на COVID-19 инфекциите в редица щати на САЩ. А неотдавнашната забрана на ЕС за американци да пътуват до държавите-членки също би трябвало да окаже силен ефект върху авиокомпаниите и световната туристическа индустрия. Ако волатилността на пазара на акции остане висока (или над историческата средна стойност), тогава корелацията между акциите и BTC би трябвало да остане сравнително висока.

Общото мнение сред анализаторите е, че през следващите седмици цената на Bitcoin може да тества отново последните дъна. Но въпреки краткосрочните мечешки изгледи, пазарната структура на BTC и бичото настроение на инвеститорите предполагат, че цифровият актив остава добре позициониран за по-нататъшни печалби през Q3.

Технически анализ на BTC/USD

Bitcoin започна новият месец, борейки се да се задържи над $ 9 100 на фона на широкото консолидиране на крипто пазара.

В посока надолу първата подкрепа е при 100-дневната SMA, подкрепена от възходящата тренд линия на сформирания триъгълник на часовата графика.

От съществено значение е цената да се задържи над 9 100 долара, защото това ще позволи на биковете да се съсредоточат върху 9 200. Въпреки това, ако мечките надделеят и подкрепата на триъгълника бъде пробита, BTC/USD може да се понижи под $ 9 000. И дори да тества скорошните дъна при $ 8 856/18.

От различен технически ъгъл, текущата консолидация може да продължи по-дълго въз основа на сигналите от RSI и MACD. И двата индикатора се движат настрани около средните си линии на часова графика. RSI е хоризонтален на 48, докато MACD е около 0.00 (средната линия). Ако останат в същото състояние по-дълго, консолидацията също ще продължи.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.