Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin, Ethereum и Ripple водят пазара надолу в сряда

02-10-2019

Пазарът на криптовалути беше бичи през последните 48 часа. Печалбите, свързани главно с повсеместното подобряване на техническата картина, обаче бяха неустойчиви. Повечето анализатори смятат, че поради ниския обем пробивът в понеделник и вторник не може да бъде задържан. И това е причината пазарът да се плъзне обратно на червено тази сутрин, воден от първите три криптовалути – Bitcoin, Ethereum и Ripple.

Доминирането на Bitcoin продължава да намалява, което дава на алткойните повече място за дишане

Bitcoin се понижи с 2,71% през последните 24 часа. Вчера цената внезапно се отдръпна от върха в района на $ 8 500. Негативното ценово действие продължи и през азиатската сесия днес, като BTC докосна дневно дъно на $ 8 154,6 за момента. Основната криптовалута ще трябва да се върне обратно над сутрешния връх при $ 8 327.4 до, за да подкрепи рали към най-близката съпротива $ 8 350. Ясен пробив над нея ще отвори вратите пред биковете към $ 8 500.

В началото на месеца общата пазарна капитализация на криптосите падна от върха в понеделник $ 226.12 млрд. до дъното $ 219.94 млрд. Към момента на писането ми, общата капитализация на крипто пазара възлизаше на 221.15 млрд. долара. А умерената загуба на Bitcoin вчера доведе до леко повишаване на доминирането му. Към момента на писането доминирането на BTC е 67,8%.

През октомври следващият ключов период за Bitcoin и крипто пазара ще е в средата на месеца. Това е крайният срок на SEC да одобри или откаже предложението за Bitcoin ETF на Bitwise Asset Management.

Дневен технически анализ на Stellar Lumen и на Tron

За останалите 10 криптовалути вторник завърши предимно червено. Stellar и Ripple поведоха надолу, като се плъзнаха съответно с 5.4% и 4.76%.

Stellar (XLM), който възнамерява да премахне функцията си за инфлация при предстоящата нова версия, се бори да задържи печалбите си от последните 7 дни. Монетата поскъпна със скромните 5.33% последната седмица и се търгуваше около 0.060 долара при публикуването.

Дигиталната валута ще трябва да пробие това равнище, ако иска да запази възходящата инерция към първата съпротива при 0.06222 долара (върхът от вчера). В случай на широко базиран отскок на пазара, нивото от 0.06505 долара може да се върне в играта преди да видим отстъпление. Ако цената не успее да пробие убедително над 0.0600, може да видим Stellar Lumen да се бори през целия ден с тестване на подкрепата $ 0.05657.

Подобно, Tron (TRX) продължи низходящите пристрастия и днес, тъй като спадна от $ 0.0148 до интрадей дъното $ 0.0137. Дневната графика ни показва, че пазарът намери силна съпротива около $ 0.0185 (двойния връх от септември) и подкрепа в зоната на $ 0.0116. Индикаторът MACD, обаче, сигнализира обръщане на инерцията от низходяща към бича. Непосредствена съпротива е 50-дневната проста пълзяща средна (локализирана при 0.0160). Там е разположена и низходящата тренд линия на дневна графика. Ще бъде необходим ясен пробив над тази зона, за да се потвърди бичата инерция.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.