Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin Cash се търгува настрани, докато Litecoin губи почва под краката си

26-01-2018

 

Тази седмица бе сравнително спокойна за Bitcoin Cash. Всички опити за пробив над 2000 долара срещнаха силна съпротива, тъй като инвеститорите се притесняват от непрекъснато променящия се регулаторен пейзаж.

Излязоха новини от регулаторните органи на САЩ, вдигащи „предварителния залог“ на криптопазара, с обещанието за засилване на надзора. В крайна сметка всичко е неясно, но вероятно ще включва някаква форма на разкриване, премахвайки анонимността, която инвеститори на криптовалути толкова много жадуват.

Н като се има предвид цялата бъркотия и осъзнаването на инвеститорите, пазарите се държат относително добре.

Bitcoin Cash се понижи с 73 пипса в четвъртък, за да приключи деня при $ 1627.30, а по-рано тази сутрин се понижи до $ 1582 по време на писането ми.

Досега тенденцията е, че уикендите са били особено благоприятни за криптопазара, тъй като инвеститорите са свободни да търгуват без заплахата, че правителствените брътвежи биха удари пазарите.

Bitcoin Cash може да тества и пробие $ 2000, въпреки че печалбите може би ще са краткотрайни. Инвеститорите сякаш искат да заключат печалбите си преди началото на следващата седмица. Но, за да се случи това, до края на деня Bitcoin Cash ще трябва първо да пробие $ 1700 преди изстрелването към $ 2000 през следващите 24 часа. За инвеститорите, страничното движение, вероятно ще се счита за разумен резултат с оглед на движенията през предходните 2 седмици.

В същото време Litecoin имаше още един лош ден в четвъртък, като спадна с почти 6 фигури до $ 178.86. Проблемът за Litecoin не са страничните движения, които са често срещана тема при много от криптовалутите, а липсата на големи върхове. Litecoin явно има тенденция да изостава при всякакви ралита, колкото и кратки да са те.

Засега опитите на Ripple да свали Litecoin и Bitcoin се проваляха, но има известна истина зад факта, че Bitcoin и Bitcoin Cash ще се борят за превъзходство и в крайна сметка да станат алтернатива на хартиените пари. Съществува и истина зад коментарите, че Litecoin като че ли не показва силно лидерство.

Litecoin до голяма степен отпадна от фаворитите, но с пазарна капитализация от 10.1 млрд. долара все още има интерес, макар че това може да се промени, след като дигиталната валута излезе от челната класацията. Cardano и Stellar Lumen се класират на 5-то и 6-то място сега, докато Litecoin е чак на 7-мо.

Спекулативната търговия не се интересува много от такива коментари и докато инвеститорите се изместват към основните криптовалути, единственият риск ще продължи да бъде регулацията.

Ако регулаторите и правителствата действително се интересуват от безопасността на инвеститорите и техните инвестиции, може би трябва да има по-координирани насоки за пазарите. Изкарването просто на декларации за намерение не дава на инвеститорите никаква представа за това какво всъщност води до "по-стриктен надзор".

Несигурността сега говори на тези пазари и докато няма по-голяма яснота за това, което предстои на криптопазарите в ключови юрисдикции, вероятно нещата няма да се променят.

В момента на писането ми, Litecoin намаля до 170 долара. Очакванията са Litecoin да бъде една от изоставащите криптовалути, навлизайки в уикенда.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.