Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin - $ 7 000 или $ 6 200?

04-07-2018

Криптовалутите отскочиха заедно с Bitcoin. BTC/USD се вдигна отново над $ 6 000 през уикенда и дори удари връх на $ 6 356. Основният въпрос на трейдърите сега е накъде ще поеме Bitcoin?

Основната криптовалута намери сила и до известна степен проби низходящия тренд. Доказателствата за това се виждат на дневната графика по-долу, където низходящата тренд линия вече не е валидна, тъй като цената я проби нагоре. Това обаче не означава, че инерцията на мечката е изгубила силата си. Цената все още се търгува под 50, 100 и 200-дневните пълзящи средни ЕМАs (лилава, розова и синя съответно).

 

Дневна графика на BTC/USD


За да могат биковете да получат известно потвърждение за по-нататъшно рали и възходяща инерция, е необходимо цената да се задържи над низходящата тренд линия и да се придвижи над плъзгащите се средни.

След психологическото ниво 7 000 (50-дневната ЕМАs) по-значимата цел на биковете е в района на $ 7 140. Там се намира 23,6% Фибоначи ниво, корекция на спада от февруари до края на юни.

В заключение бих казала, че Bitcoin изглежда се намира на кръстопът, като се върна обратно към $ 6 600 и формира краткосрочна възходяща тенденция. От друга страна, натиск в посока надолу към $ 6 200 ще означава възобновяване на низходящия тренд. А следващата цел на мечките в този случай би била $ 5 000.

Ripple - изглежда няма нови двигатели, които да подкрепят възходящото движение

XRP/USD достигна връх от $ 0.52 вчера и се търгуваше на $ 0.4805 по време на писането ми. Третата по пазарна стойност крипто монета загуби около 5% на дневна база, тъй като възстановяването от последните месеци се оказа краткотрайно.

От техническа гледна точка цената би трябвало да срещне подкрепа в района на $ 0.4730 (където се събират 100- и 200-дневните ЕMAs на часовата графика).

В посока нагоре, първата съпротива е $ 0.5475, която е 76.4% Фибо корекция на понижението от края на април до юни. Биковете би трябвало да я пробият ясно преди да могат да разчитат на удължено възстановяване към $ 0.60 и $ 0.6470, което е следващото Фибо ниво.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.