Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin - от хаоса до водовъртежа

24-10-2018

 

Тази сутрин е още едно спокойно начало на деня за криптовалутите, с добри пазарни условия в начален контраст със света на акциите и форекса. А годината измина доста бързо за крипто пазара, като биковете и мечките се бореха за господство след рекордно високите нива от края на 2017 г. 

Тези, които са имали достатъчно късмет да влязат на крипто пазара достатъчно рано, вече смятани за китове, може би се чудят какво се е случило с този пазар и по-специално с Bitcoin. Волатилността намаляваше, сякаш падайки от скала, с напредването на годината. А резкият скок този месец само припомни на инвеститорите, че все още има някакъв живот в дигитална валута № 1.

Една година, обаче, може да се разглежда като особено дълъг период, когато става въпрос за толкова млад пазар, като криптосите. Но за инвеститорите и особено за търговците, които се движат измежду по-зрелите класове активи, като валути, стоки и дори акции, със сигурност средата на крипто пазара може да бъде объркваща. Особено когато се вгледаме във волатилността, която понастоящем се наблюдава в много класове активи, които бяха избягвани по-рано през годината и в края на миналата година.

Търговците, които търсят волатилност чрез интрадей трейдинг със сигурност не са този вид инвеститори, от които по-широкият крипто пазар се нуждае за ръст на пазарната капитализация. 

Независимо дали ще се върне волатилността тепърва предстои да се види. Някои трейдъри вероятно биха се върнали към добрите стари и добре познати класове активи, намирайки някаква инерция, тъй като геополитическият риск вали над световните финансови пазари.

Регулациите предстоят. Без повече пране на пари.

В същото време Binance, най-голямата крипто борса в света, полага усилия да маркира дейности за изпиране на пари, които включват дигиталните активи.

Независимо от факта, че много криптовалути като Ethereum, Bitcoin, Ripple и други са по-малко частни, отколкото се смята, правителствата и регулаторните органи по целия свят продължават да подозират, че те се използват от престъпниците като удобни канали за пране на пари.

За да подобри имиджа на индустрията и да се пребори с проблема, Binance стартира сътрудничество с Chainalysis, компания, предоставяща аналитични услуги за Blockchain, проследяваща и оценяваща подозрителните адреси и транзакции. Съвместните им усилия определено ще допринесат за легитимирането на крипто сектора.

Технически анализ на Bitcoin

Bitcoin рязко проби над $ 6.400 миналата седмица и се търгуваше около $ 6 614 по време на писането ми. Но след ралито на 15 октомври най-големият дигитален актив по пазарна стойност отново се търгува в рейндж повече от седмица, без да дава сигнали за предстоящ пробив.

От техническа гледна точка, BTC/USD тества и се отдръпна от важното Фибоначи ниво при 6 750 долара (23.6% корекция на спада от 10 002 до 5 751.4). Ако тази зона бъде ясно пробита, може да видим по-нататъшно възстановяването към следващата бича цел при $ 6 800 – 6 833, където е върха от средата на септември.

Въпреки това, за да се обърне дългосрочният низходящ тренд в бичи, ще е необходимо цената да направи убедителен пробив над психологическото ниво $ 7 000 и ЕМА 200, локализирана около 7 200 долара.

 

Автор: Силвия Велчева
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.