Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Биковете поемат контрол преди утрешното решение на SEC

22-08-2018

 

Обръщането в края на деня в понеделник продължи и вчера, като Bitcoin първоначално падна до дъно на $ 6 239,9, преди апетита за покупки да се възобнови. По-рано днес Bitcoin проби ключово нива на съпротива при 6 800 долара. Но ситуацията бързо може да се промени, тъй като инвеститорите очакват решението на SEC утре. В момента Bitcoin се търгува с ръст от 4.38% при 6 673, след добавянето на около 400 долара за по-малко от 30 минути.

Повечето от алткойнс също направиха възходяща корекция със значително поскъпване на тяхната стойност. Биковете явно поемат контрола на крипто пазара след понижението през първите две седмици на август. Възстановяването наистина е силно приветствана глътка въздух за онеправданите бикове, които от известно време страдат под натиска на мечките.

Както се очакваше, със SEC, която трябва да вземе утре решение за двата Bitcoin ETFs, волатилността продължава и одобрение утре може да очертае етап за по-нататъшни одобрения следващия месец. Значението на одобренията е въвеждането на нови пари на пазара.

Остава да се види дали SEC ще е в състояние да вземе решение утре, особено когато обмисля факта, че Г-20 забави внедряването на унифицирани правила и регулации за крипто пазара. SEC може в крайна сметка да почувства, че има повече смисъл да изчака правилата на Г-20, вместо да одобрява стартирането на ETFs на Bitcoin. Защото впоследствие ETFs може да се нуждаят от преструктуриране в зависимост от окончателния план на Г-20…

Чисто технически, изгледите за графиката на Bitcoin са все още положителни. Но въпреки опитите за възстановяване, низходящият тренд остава твърдо непокътнат според мен. Осцилаторът Stochstic на часовата графика се изтегля към зоната на свръхпродажби, за да покаже, че продавачите натискат да влязат на пазара. Моментум индикаторът MACD, от друга страна, е дълбоко на позитивна територия, сигнализирайки че купувачите все още имат контрол. Поне докато цената се задържа над 6 700.

За деня напред, връщане отново към $ 6 800 ще подкрепи още едно рали за ретестване на $ 6 900, преди важната съпротива $ 7 000 да влезе отново в играта. Въпреки това Bitcoin ще трябва да се вдигне и да се задържи над $ 6 700, за да подкрепи втори отскок по-късно през деня.

В посока надолу, подкрепата при 6 500 долара ще е следващата цел на мечките.
 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.