Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Биковете по Ethereum може да се отдръпнат преди да тестват $ 200

05-02-2020

 

След два мечи дни, тази сутрин Bitcoin направи опит да се вдигне до $ 9 293. Но впоследствие първата криптовалута възобнови спада и сформира дъно на $ 9 180.2.

 

За останалите основни криптовалути беше смесен ден във вторник. XRP на Ripple и Lumen на Stellar се покачиха с 4.88% и 3.99%, а EOS се повиши с 0.46%.

Вчера, обаче, беше ден на червено за останалите монети. Bitcoin Cash SV се плъзна с 3.56%, за да поведе останалите надолу. Binance Coin (-1.74%), Bitcoin Cash ABC (-1.55%), ADA на Cardano (-1.95%), Litecoin (-2.51%) и XMR на Monero (-2.38%) също отбелязаха големи загуби. Ethereum и TRX на Tron отбелязаха скромни загуби от 0.62% и 0.60% за деня.

Към момента на писането, общата пазарна капитализация възлиза на 258.68 млрд. долара. Доминирането на Bitcoin се понижи отново до нива под 65% след загубата от вторник. В сряда сутринта доминирането на Bitcoin бе 64.7%. Обемът на търговията възлиза на $ 107.30 млрд.

 

Крипто общността очаква пускането на фючърсите на Ethereum като добра новина

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) вярва, че фючърсите на Ethereum вероятно ще стартират в бъдеще. Конкретни подробности относно това кога или къде ще стартират фючърсите на Ethereum, обаче, все още не са разкрити. Имайте предвид, че докато фючърсите теоретично ще увеличат институционалния интерес към пазара на Ethereum, това би могло да доведе и до срив на цените.

 

В допълнение, увеличаването на презапасяването с Ether от миньорите от края на 2019 г. е последователно. А това накара някои експерти да стигнат до заключението, че доверието в Ethereum нараства.

ETH/USD отстъпва от върховете, но бичия тренд все още е непокътнат

ETC/USD се движи в добър възходящ тренд на дневна графика, след като достигна дъно на $ 116.30 на 18 декември. А сега изглежда, че цената консолидира във възходящ флаг на часовата графика.

Пробив нагоре очевидно ще бъде бичи за Ethereum, но ще трябва да видим устойчиво движение над $ 190, за да спечелят биковете моментум. Следователно най-близката съпротива е създадена от текущия връх близо до 195 долара. При пробив над него би трябвало да видим тест на психологическото ниво $ 200. Най-вероятно биковете няма да могат да изчистят тази зона от първия опит, но когато това стане върха от 19 септември 2019 г. на $ 223.77 ще бъде на фокус.

В посока надолу е нужен ясен пробив под бичия флаг, за да наберат мечките допълнителна инерция. Първата подкрепа е при SMA 200, локализирана на 174.40 долара. Убедителен пробив под тази зона ще доведе до повече продавачи на пазара и ще тласне цената към $ 170.00. Това кръгло ниво е последвано от подкрепата $ 158.00, подсилена от SMA 100 на дневна графика.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.