Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Биковете по Bitcoin вдъхновени от Г-20

21-03-2018

 

Bitcoin тества 9 000 долара, тъй като инвеститорите реагираха на последните новини от срещата на Г-20. Срещата се оказа по-благоприятна за крипто пазара, отколкото се очакваше след сесията миналата седмица в Конгреса и цените на Altcoins също скочиха.

Цените на Bitcoin се вдигнаха до върха от $ 9 129.40 днес, след като първите 20 икономики в света не изразиха желание да призоват за обуздаване на крипто пазарите.

Групата на 20те държави (Г-20) заяви във вторник, че са се съгласили да "наблюдават" движението на крипто пазара, като същевременно запазят вратата отворена, за да регулират процъфтяващата индустрия на по-късен етап.

"Призоваваме международните органи по стандартизация да продължат мониторинга на крипто-активите и техните рискове, според мандатите им, и да оценят многостранните отговори според нуждите", заявиха лидерите на Г-20. В комюникето се казва още, че цифровите монети са активи, които "нямат ключовите качества на суверенните валути" и че "в даден момент те биха могли да имат отражение върху финансовата стабилност".

Пазарът на Bitcoin бe променлив през последните 24 часа, тъй като се опитваме да изградим достатъчно моментум и инерция, за да отидем по-високо. Въпреки че нещата изглеждат малко по-позитивни, докато пиша материала си, все още имаме значително количество шум, точно над цената.

В момента на писане, Bitcoin се търгуваше около $ 9 071. Със силни нива на подкрепа и съпротива, които предстои да бъдат тествани днес, пробив над днешния връх при $ 9 129.4 ще подкрепи рали към първото голямо ниво на съпротива при $ 9 200/15. Но ключова съпротива си остава 10 000 долара.

Неуспехът да се преодолее зоната около 9 100 щ.д. може да доведе до увеличаване на натиска за продажби в края на деня, тъй като инвеститорите може да предпочетат да приберат печалбите си от последното рали. В резултат Bitcoin отново би могъл да тества подкрепата при 9 000 – 8 881 (дъното от днес). Въпреки това първото основно ниво на подкрепа $ 8 425 (върха на дожито от 15.03.) ще е малко вероятно да бъдат тествано, освен ако отново пазара не бъде ударен от негативни новини.

Имайте предвид, обаче, че Bitcoin все още е надолу с повече от 50% от най-високата си цена почти при $ 20 000 от декември. Вярвам, че докато нямаме ясен пробив над нивото от 10 000 щ.д., вероятно ще виждаме продавачите да се включват по-настойчиво при покачванията.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.