Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Биковете по Bitcoin най-накрая напредват, но не бързайте да се радвате

19-12-2018

 

Bitcoin и Ethereum се търгуват положително след пропадането до нови годишни дъна и се възстановиха дори над върховете от миналата седмица. Възходящото движение, обаче, остава ограничено благодарение на новината за регулаторните мерки в Хонг Конг. Вчера бе съобщено, че регулаторът скоро ще изиска местните инвестиционни фондове да получават лиценз, ако повече от 10% от активите, които управляват, са съставени от криптовалути.

Регулаторът бе принуден да действа, тъй като опасенията за измами и изпиране на пари продължават да растат до ден днешен, като регулацията се очаква да бъде изпълнена на етапи. Във вторник определено цените на крипто пазара се държаха стабилно, възстановявайки се от последните дъна.

Може би, защото сме готови за коледните и новогодишните ваканции, пазарът непрекъснато набира скорост. Имаше невероятно възходящо рали в понеделник, като печалбите бяха видими и от гледна точка на пазарната капитализация. Пазарната капитализация не само възстанови позицията си над 100 милиарда долара, но и затвори вчера на $ 112 млрд. По време на писането ми пазарът коригира дори по-високо до текущите 113 млрд. долара.

Възходящата инерция бележи връщането на биковете, както се вижда на графиките. А инвеститорите се надяват с усмивка, че обратът може да отведе цената на Bitcoin към тестване на $ 4 000 и за предпочитане до $ 5 000 преди края на годината.

 

След ръста на цените в понеделник, днес Bitcoin се опитва да се задържи около седмичните върхове и се търгуваше с +4,12% нагоре в района на $ 3 567. Трендът остава за нагоре в кратки срокове, но ако Bitcoin спадне отново под $ 3 500, явно силата на биковете не е била достатъчна. Необходим е не само ясен пробив, но и убедително движение с дневно закриване над рейнджа между $ 3 500 и $ 3 100 за потвърждение на по-нататъшно рали към 3 678 (върха от 9 декември). Ясен пробив над това равнище ще отвори вратите към 3 700 и евентуално 3 800 в близка перспектива.

 

Неуспехът за пробив над 3 550, може да предизвика бъдещ низходящ натиск за тестване на $ 3 500, чийто пробив ще сигнализира за възможно обръщане. А това може да отключи прибирането на печалбите и ще насочи мечките към първата им цел в района на $ 3 400 долара.


Преди една година цената на Bitcoin достигна своя връх малко под 20 000 долара, завършвайки 2017 феноменално. Но оттогава Bitcoin намаля с почти 83% от върха на всички времена. А опасенията около регулирането и институционалните инвестиции ограничават потока на средствата за възстановяване към тези нива. Така че според мен около празниците търговията ще бъде най-вече зависима от новините с висок ефект, скока или спада на цените на останалите финансови пазари, потока на средства от големите инвеститори или огромните организации, одобрението на SEC за Bitcoin фючърси и т.н. Предстои да видим ще имаме ли Ралито на Дядо Коледа….

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.