Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Биковете по Bitcoin SV изненадаха крипто пазара с диво рали

15-01-2020

 

Bitcoin и основните Алткойни стартираха пътуването си до Луната

Bitcoin имаше доста добро начало на 2020 г. след неуспешния празничен сезон през декември. Първо, конфликтът между САЩ и Иран, който ескалира от 3 януари, доведе до поскъпване на златото, както и на Bitcoin.

След де-ескалацията между двете страни, цената на Bitcoin се поохлади до около 7 600 долара. Сега, обаче, с любопитното рали на Bitcoin SV, което вдигна целия пазар, Bitcoin също спечели около 6%, пробивайки над $ 8 500.

За останалите топ 10 криптовалути вторник беше особено бичи ден. Bitcoin Cash SV поведе всички, като се покачи с 145% до $ 450. Bitcoin Cash ABC (+30,69%), EOS (+22,09%), Ethereum (+15,51%), Litecoin (+17,81%), XRP на Ripple (+ 10,68%) и TRX (+13,38%) също отскочиха нагоре.

В началото на седмицата общата пазарна капитализация на криптовалутите се увеличи от $ 215.38 млрд. в понеделник до върха във вторник на 244.24 млрд. Към момента на писането тя възлиза на 243 млрд. долара.

Доминирането на Bitcoin се срина до 65%. Обемите на търговията също скочиха, достигайки нива от 168 млрд. долара, преди да се успокоят тази сутрин.

Защо Bitcoin SV направи рали?

Bitcoin SV е основан от противоречивия Крейг Райт, който отдавна твърди, че е изобретателят на Bitcoin, Сатоши Накамото. Въпреки че твърденията му са осмивани в крипто общността, наскоро той имаше положително решение в съдебната си борба. А именно, до 3 февруари 2020 г. му е даден срок да предостави частните ключове, отключващи Tulip Trust, притежаващ някои от най-ранните изкопани Bitcoins на стойност милиарди.

Ако Крейг Райт е в състояние да докаже, че има достъп до ранните скривалища на Bitcoin (и че е бил част от първоначалните изобретатели на Bitcoin), Bitcoin SV трябва да поскъпне значително. Защото се очаква Райт да продаде Bitcoins, за да поддържа BSV.

Сега започна ловът за по-висока подкрепа при Bitcoin SV

Дигиталният актив се търгува на $ 353 към момента на писането ми. Не е ясно, обаче, докъде може да стигне текущата корекция. Индексът на относителната сила (RSI) предполага, че Bitcoin SV може да намали печалбите допълнително.

От друга страна, трендът на MACD казва, че биковете държат контрола засега. Следователно подкрепата при 350 долара ще изиграе важна роля на този етап. Ако това ниво издържи, това ще стабилизира цената на Bitcoin SV на по-високи нива и от друга страна ще избегне по-нататъшни загуби към $ 300.

При ясен пробив и затваряне на цената над най-високите върхове, поскъпването е вероятно да продължи. Ако обаче на дневна графика не видим затваряне над тази зона, може да последва разширение на корекцията към $ 235 или $ 175.

Изглежда ли Monero готово да последва ралито?

Единствената монета, която не показва завидна сила, е Monero (XMR). Monero даде някои признаци на сила, тъй като цената проби 7-месечния спад в посока нагоре. Освен това, нивото от 55 долара беше успешно преодоляно нагоре.

Докато Monero успява да се задържи над подкрепата $ 55, вероятно ще видим продължаване на ръста към 100 долара.

Като цяло силната бича инерция продължава при Алткойните. И все пак, Bitcoin и Ethereum не направиха по-високи върхове, което е така необходимо за останалите Алткойни, за да ги последват. А дотогава се наслаждавайте на тези движения!

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.