Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Биковете опитват да се върнат на върха. Neo е един от големите победители

03-07-2019

Биковете успяха да се завърнат във вторник. След като мечките успяха да понижат BTC/USD под $ 10 000, биковете се събраха заедно и удариха отново.

 

Bitcoin се установи над $ 11 000 и достигна $ 11 488 през ранните азиатски часове в сряда. Най-големият цифров актив бе най-добре представящата се монета от топ-20, с над 13% ръст за последните 24 ч. Устойчивото възстановяване над критичното ниво $ 11 000 дава надежда на биковете и създава среда за по-нататъшно възстановяване.

Но експлозивната волатилност на Bitcoin убива шансовете за одобрение на Bitcoin ETFs

Докато ентусиастите отбелязват края на крипто-зимата и 200% ръст на Bitcoin от началото на годината, някои експерти изразяват загриженост относно естеството на скорошната волатилност.

Заслужава да се отбележи, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) в САЩ вече отхвърли няколко предложения за Bitcoin ETF поради опасенията, свързани с високата пазарна волатилност и рисковете от ценови манипулации. Bitcoin спечели над 80% за 16 дни, от 10ти до 26 юни, и загуби 24% само за един ден - от 26ти до 27ми юни.

Тези ожесточени движения бяха подхранвани от нерегулирани борси, които позволяват на потребителите да търгуват с огромен ливъридж до 1:100. А това означава, че волатилността е била причинена от нездравословни причини на „прекомерен ливъридж и прекомерно поемане на риск“.

И докато някои експерти изразяват тази загриженост, FCA във Великобритания предостави одобрение на базирания в Лондон Prime Factor Capital Ltd, мениджър на крипто хедж фондове, създаден от бивши служители на BlackRock Inc.

Компанията ще оперира като пълноправен мениджър на алтернативни инвестиционни фондове в съответствие с европейското законодателство. Според официалното изявление фондът ще се насочи към институционални инвеститори и ще се стреми да управлява над 100 млн. евро.

Neo е един от най-големият победители в топ 20

Що се отнася до представянето на Altcoins, ETH/USD тества съпротивата $ 300 през последните 3 дни и се движи във формация флаг. XRP/USD се понижи до дъно на $ 0.3846 вчера. А Neo поскъпна с 8.78% за последните 24 ч. и в момента се търгува на $ 17.83.

Задържането над нивото $ 17.33 (върха от понеделник) тази сутрин би трябвало да подкрепи възстановяването по-късно през деня. Движение отново към върхът от тази сутрин при $ 18.01 ще вкара първото голямо ниво на съпротива $ 19.00 в играта. Neo обаче ще се нуждае от подкрепата на по-широкия пазар, за да се придвижи над 18 долара.

Освен ако не видим повсеместно разширяване на крипто ралито през деня, първото голямо ниво на съпротива вероятно ще ограничи възходящата инерция.

Неуспехът на Neo да се задържи над $ 17.33 може да сигнализира, че дигиталната монета ще падне по-дълбоко на червена територия. Ясен пробив под $ 17.30 ще отведе цената за тест на подкрепата $ 16.70 преди всяко възстановяване. Ако нямаме разширяване на ралито на крипто пазара по-късно през деня, Neo би трябвало да продължи понижението си към $ 15.60.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.