Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

BTC/USD приближава нивото $ 6 400 за първи път от 25 септември

03-10-2018

 

„Автоматизираните програми за търговия манипулират цените на дигиталните валути“ анонсира доклад на Wall Street Journal (WSJ) във вторник. Тези изненадващи новини за манипулиране на крипто пазара удариха Bitcoin, но едва ли ще съборят криптовалута № 1. Инвеститорите са наясно, че основната грижа на SEC в одобряването на ETFs на Bitcoin се върти точно около манипулирането на цените.

Други негативни новини през деня включваха доклади от Нова Зеландия, която приема нови закони, позволяващи на митниците да получат достъп до паролите на пътниците за електронните им устройства или да им наложат глоба. Макар че новините са по-малко свързани с инвестиционните активи на пътниците и повече със съхранението на данни, това бе възприето като потенциална заплаха за поверителността на крипто инвеститорите.

По-голямо безпокойство, обаче, ще бъдат продължаващите доклади за манипулиране на цените, които могат да разбият надеждите за одобряването на ETF за Bitcoin в близко бъдеще. Позицията на SEC относно ETFs на Bitcoin се смята за ключов двигател не само на основната криптовалута, но и на по-широкия пазар, заедно с настроенията относно регулаторния пейзаж.

От друга страна имахме и лек позитивизъм вчера, след като неназована канадска банка формира партньорство с базираната в Онтарио крипто борса Coinsquare. Банката ще помогне на платформата да рационализира депозитите и тегленията и ще позволи на компанията да разшири услугите си глобално, според докладите.

В допълнение европейският парламент по някаква причина приключи срещата си вчера с разговори за блокчейн и начините, по които тази иновация може да бъде приложена и регулирана в Европа.

Въпреки че технологията е широко възприета и популяризирана в някои страни, включително и в Малта, европейските политици към момента изглеждат дълбоко разделени за начина, по който трябва да се подходи и да се легализира блокчейн технологията.

Ефектът от всички новини бе, че Ethereum спадна с 5,07% през предходните 24 часа и сега се търгува на $ 219.31 долара. Litecoin също се понижи с 5,56% и сега е при 57.80 долара. В момента на писането ми, Bitcoin се търгуваше в района на $ 6 466.9, надолу с 2,15% от вчера.

Най-близката подкрепа, разбира се, е на $ 6 400 (психологическо ниво и в близост до дъното от азиатската сесия). Ясен пробив под 6 430/00, ще засили инерцията на мечките за тестване на нивото $ 6 327 (дъното от 25 септември). В посока нагоре, краткосрочното възстановяване е възможно да бъде ограничено от съпротивата $ 6 500 (бивша подкрепа), където е локализирана и 9-дневната SMA на часова графика. Биковете по Bitcoin ще се нуждаят от ясен пробив и убедително движение над тази зона, за да разширят възстановяването към $ 6 600.

Въпреки че за Litecoin денят напред изглежда особено мечи, връщане обратно над 58 долара би сигнализирало възможен отскок следобед. А всеки пробив на цената над 59 щ.д. вероятно ще отвори вратите към първата значителна съпротива при $ 60.79. И все пак имайте предвид, че може да видим региона $ 59 – 60 да се очертае като потенциално силна съпротива.

Неуспехът за пробив над $ 58 може да разшири спада на Litecoin към подкрепата $ 55 – 54.34 (дъното от 25 септември).

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.