Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

BTC, ETH и XRP опитват да се стабилизират след удара през уикенда… без успех засега

13-06-2018

 

Пазарът на криптовалути изхвърли още $ 15 млрд. във вторник, тъй като разпродажбите бяха възобновени след краткия период на консолидация. NEO и IOTA изглежда бяха най-зле представилите се криптоси, а EOS и Tron не останаха далеч зад тях. По принцип имаше както положителни, така и негативни събития, но инвеститорите решиха да третират чашата наполовина празна.

BTC/USD остава опасно близо до дъното за 2018

BTC/USD възстанови малка част от загубите във вторник, търгувайки се при $ 6 570 докато пишех анализа си, предимно без промяна от началото на деня. Дигитална валута No.1 загуби над 4% на дневна база и достигна най-ниското си ниво от края на март ($ 6 440) вчера.

От гледна точка на интрадей търговията, опитите за възстановяване вероятно ще бъдат ограничени от съпротивите $ 6 700 и $ 6 740, които са съответно 50- и 100-SMA (на 30-минутна графика). Ако тези нива успешно бъдат пробити, по-нататъшно покачване на цената може да бъде видяно към следващата цел в района на $ 6 900 - 7 000.

Най-близката подкрепата се намира при дъното от вторник на $ 6 440. Това е мястото, където вероятно ще се появи нов интерес за покупки. Въпреки това, устойчиво движение под него може да предизвика паническа разпродажба към психологическото ниво и годишно дъно 6 000.

Още по-ниски стойности за ETH/USD?

Цената на Ethereum проби под $ 500, като загуби 7% през последните 24 часа. В момента ETH/USD се търгува на $ 493.55, след като се възстанови от вчерашното дъно, регистрирано на $ 483.63.

Според мен възстановяването е много малко вероятно, освен ако цената не се върне обратно над $ 500 колкото е възможно по-скоро. В посока нагоре следващата съпротива е $ 540, последвана от 575 долара. Ако видим пробив там, биковете наистина може да разширят инерцията си към $ 600.

Обаче подозирам, че ралитата ще ни осигурят възможности за продажба и затова ще търся признаци на слабост, за да започна отново да скъсявам.

В посока надолу, първата цел на мечките е в района на 400 щ.д., последвана от годишното дъно при $ 357.90.

Ripple се оглежда към $ 0.5440

Ripple загуби 6,28% от вчера, като сега се търгува на $ 0.5521. XRP/BTC и XRP/USDT са сред най-активните комбинации, представляващи над 50% от общия обем на търговията на крипто пазара.

Що се отнася до предстоящия ден, движение над $ 0.5651 ще подкрепи ралито към първата значителна съпротива при $ 0.5875. Докато нивото $ 0.60 и 23.6% Фибо нивото на $ 0.644 вероятно ще останат недостижими през деня.

Ако цената не успее да се върне обратно над $ 0.5650, вероятно ще видим спад на Ripple през останалата част на деня, разширявайки низходящия тренд, формиран в края на април. За мен той би трябвало да остане непокътнат в кратки срокове, тъй като инвеститорите се притесняват от продължаващата промяна в регулаторния пейзаж и възможните последици ако борсите продължават да бъдат хаквани (тъй като регулаторите се опитват да защитят инвеститорите на криптопазара).

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.