Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Анализ на Bitcoin, Ethereum и XEM

05-09-2018

 

Цените на BTC са стабилни

Цените на BTC пробиха по-високо над нивото $ 7 300, но това беше бавно и болезнено. Биковете все пак успяха да задържат цената над 6 800 щатски долара, което показва, че те продължават да контролират пазара. Това от своя страна би помогнало да се привлече повече търсене за Bitcoin, което би трябвало да помогне за повишаване на цените.

Дори новината за фалшивия обем, генериран от един потребител на борсата Bithumb нямаше голямо въздействие върху пазара, който продължава да се търгува във възходящ и постоянен маниер през последните 24 часа. Смятам, че това вероятно ще продължи и в краткосрочен план, а ако интересът за покупки се запази, това ще индикира тест на 8 000 в средносрочен план. Все пак инвеститорите са предпазливи що се отнася до това какво ще дойде на регулаторния фронт, така че ако нямаме позитивни новини цената бързо може да спадне надолу и да тества първата подкрепа при $ 7 200 (дъното от 1 септември).

ETH/USD e парализирана под $ 290

ETH/USD остава под краткосрочната съпротива при $ 290 (SMA 200). Пазарът на ETH продължава да се бори и дори възходящото движение на BTC изглежда не е ентусиазирало търговците. ETH преживя огромен спад от това да има претенциите да се превърне в следващия Bitcoin до това да се превърне в монета, която всеки иска да изхвърли. Криптовалутата загуби 3% от стойността си за 7 дни, като несъмнено за това спомогнаха и думите на Jeremi Rubin (разработчика на Bitcoin Core и техническия съветник на Stellar). Той нарече Ether икономическа абстракция и заяви, че неизбежно ще стане безполезен.

Чисто технически е необходимо да бъде пробита горепосочената съпротива, което ще помогне на цената да продължи с възстановяването към $ 300. Около това равнище е вероятно да се появи нов интерес за продажби, тъй като то е кръгло и психологически значимо. В посока надолу първата подкрепата се намира на $ 272.37, последвана от $ 251 (дъното за август).

Следете нивата на съпротива за NEM

NEM се присъедини към DASH. А за деня напред, задържането над $ 0.1230 би трябвало да подкрепи движение над върха от тази сутрин и да вкара в играта първата съпротива при $ 0.1308. Но за да видим убедително движение над нея ще е нужно настроението на крипто пазара да се подобри, като Bitcoin вероятно ще бъде барометър за NEM през деня.

Ако цената все пак не успее да се задържи над $ 0.1230, то може да видим отдръпване надолу към дъното $ 0.1213. Следващата подкрепа се вижда на 0.1135.

Ако погледнем напред към останалата част от сряда, нямаме важни фундаментални или икономически събития, които да засегнат крипто пазара в този момент, но ще трябва да изчакаме и да видим дали биковете ще разширят инерцията си или ще видим обрат. Засега условията изглеждат в полза на първото.
 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.