Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

ADA/USD поскъпва преди надграждането на Shelley на 30 юни

24-06-2020

Крипто пазарът се възползва от подобряването на настроенията

Седмицата на крипто пазара започна с бичо рали в понеделник, подхранвано от слуховете покрай PayPal. Потвърдено бе, че компанията наема крипто инженери, но причината за това все още е неизвестна. Слуховете за PayPal и Venmo, интегриращи крипто плащания, продължават, но никоя от страните засега не е направила официални коментари.

 

BTC/USD се търгува около $ 9 660 след скока с над 4% в понеделник, Zcash проби над $ 60, а ADA на Cardano започна възходящо движение преди ъпгрейда на мрежата Shelley.

 

BTC/USD докосна зоната над 9 700 долара два пъти през последните 24 часа, но явно възходящият импулс не е достатъчно силен, за да позволи по-нататъшното възстановяване. За останалите основни монети последното търговско денонощие също бе положително, като всички криптовалути от топ 20 се търгуват на зелено. Chainlink (+9.12%), Tezos (+5.89%) и ADA на Cardano (+3.67%) поведоха пътя нагоре. Ethereum (+2.56%), XRM Monero (+2.48%), TRX (+2.25%) и Lumen на Stellar (+2.17%) също намериха допълнителна подкрепа.

За последните 7 търговски дни единствено XRP на Ripple (-0.94%) отбеляза скромен спад.

Към момента на писането, общата пазарна капитализация възлиза на 275.66 млрд. долара, а доминирането на Bitcoin бе при 65.89%. Търговските обеми за последните 24 часа достигнаха 59.65 млрд. долара.

Извън топ 20 Zcash бе големият победител от вчера с ръст от 10.39%

Тази дигитална монета привлича все повече и повече внимание към себе си. Zcash нарасна с 200% от 13 март, но се забави значително през последните три седмици. На 22 юни ZEC се опита да възобнови бичото движение и вчера купувачите натиснаха с още по-голяма сила. Това изпрати ZEC/USD над 60 долара, като достигна връх на $ 62.08 преди лекото отстъпление до $ 58.24.

Трендът би трябвало да остане възходящ в кратки срокове и нищо не би трябвало да спре ZEC/USD да тества следващата съпротива на $ 64.20. В посока надолу, купувачите могат да използват предишния връх $ 56.30 и 20-дневната SMA (сега на 52.85) като подкрепи.

Cardano очаква с нетърпение актуализацията на мрежата за скок над $ 0.10

Многоочакваният ъпгрейд на мрежата на Shelley трябва да започне на 30 юни според съобщението, направено от основателя на ADA, Чарлз Хоскинсън. С помощта на Shelley ще видим как Cardano излиза на арената за интелигентните договори. Това ще му позволи да се конкурира с водещи платформи като Ethereum и EOS.

С идването на Shelley се очаква Cardano да стане значително по-децентрализиран от всяка друга блокчейна мрежа. Надграждането на Shelley на Cardano понастоящем разполага с 200 регистрирани басейна за залози и продължава да работи усилено. От август вече ще бъде позволено на инвеститорите да помагат за сигурността на мрежата чрез залагане на техните ADA токени. В замяна те ще получават възнаграждение.

Технически анализ на ADA/USD

Потапянето от $ 0.08447 на 18 юни беше краткотрайно, докато биковете защитаваха агресивно 20-дневната SMA. Това е положителен знак, тъй като показва, че търговците очакват възходящия тренда да продължи, следователно купуват спадовете. Контролът върху цената сега е в ръцете на биковете въз основа на гапа между 50 SMA и 200 SMA на дневна графика.

 

Трендът е бичи и защото пробивът над низходящата тренд линия от началото на юни и над съпротивата $ 0.085 сигнализира за евентуално повторно тестване на $ 0.09019. В допълнение и 50- и 200-дневната SMA са наклонени нагоре, а RSI е на положителна територия.

И все пак ако поради някаква причина настъпи спад, мечките ще се опитат да потопят ADA/USD до зоната на подкрепа $ 0.0700 - $ 0.06944.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.