Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

5 причини за ръста на Bitcoin

06-08-2018

Миналата седмица Bitcoin се търгува на най-високите си нива за последните 3 месеца. Видяхме най-скъпата цена по BTC/USD от средата на май. Но какво всъщност стои зад това издигане на основната криптовалута?

Ето 5 причини за неотдавнашното покачване, последвани от техническите нива за наблюдение.

1) Google и Facebook облекчават натиска

Двата влиятелни технологични гиганта първоначално смазаха всичко, свързано с криптосите. Неотдавнашната им промяна, обаче, доведе до текущото рали. Facebook сега позволява на Coinbase (една от най-големите крипто борси) да рекламира на платформата им. Google пък вече включва големи монети в своя конвертор за обменни курсове. А уеб видимостта е от съществено значение за донасянето на свежи пари в цифрови монети.

2) Преминаване към Bitcoin ETF

В допълнение към видимостта, инвестирането в Bitcoin трябва да бъде по-удобно за случайните инвеститори. Chicago Exchange Options Exchange (CBOE) поиска одобрение за стартирането на Bitcoin ETF. Искането от една от най-известните борси се присъедини към заявленията и от други компании. Решението се очаква по-късно през лятото. Одобрение ще отвори вратите за по-нататъшни инвестиции, а цената на Bitcoin вече се покачва.

Това е една от причините, поради които Bitcoin се разедини от останалите криптовалути.

3) Институциите се раздвижват

Банки като Goldman Sachs и JP Morgan вече проявяват интерес към криптовалутите и блокчейн технологиите. Въпреки това, когато един голям фонд от 6 трилиона долара като BlackRock прояви интерес, той задейства началото на ралито. Определено интересът от такъв значителен инвестиционен фонд има значение. А те не са сами.

4) Призиви за по-лесно регулиране

Строгата и неясна регулация застрашава цените на дигиталните валути. И сега, Американската търговска камара, орган на щатското правителство, призовава за изясняване на регулаторната несигурност. Те казват, че набирането на капитал за стартирането на компании е станало трудно. И призовават както SEC, така и CFTC да предприемат действия заедно. По-приспособимата регулаторна среда също дава тласък на Bitcoin.

5) Сезонност

Цената на Bitcoin нараства почти всяко лято. Това е сезонен модел с добри резултати. Скокът от 2017 г. естествено бе най-големият, но през предходните години също се наблюдаваха значителни възходящи темпове. И докато BTC/USD прави по-значителни движения през юли, отколкото през август, досегашните печалби бледният в историческа перспектива.

Ето и техническите нива, които да следим в близко бъдеще:

В посока нагоре, $ 8 585 е критична зона, защото беше таван на Bitcoin в края на май. Почти съвпада с 200-дневната проста пълзяща средна (SMA). След него $ 8 913 беше максимум за двойката на 11 май.

Следващото равнище на съпротива е вече малко по-високо, на $ 10 000. Не само защото е кръгло, психологическо число, но и мястото, където криптовалутата обърна надолу в началото на май. Дори по-високо, $ 11 710 е също важна зона, тъй като отбеляза върха през март.

Гледайки в посока надолу, $ 7 775 задържа Bitcoin в началото на юни и сега работи като подкрепа. След това регионът $ 6 835/00 послужи като двоен връх/съпротива през юли и юни. А $ 6 071,20 е дъното от началото на юли и до момента запазва своята роля.

Технически индикатори: BTC/USD се радва на възходящ моментум, но Индексът на относителната сила (RSI) вече наближава 70, което е навлизане в свръхкупна зона. Криптовалутата се търгува над 50-дневната SMA по време на писането ми, но засега все пак остава под по-важната 200-дневна SMA.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.