Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

10 години от създаването на Bitcoin

31-10-2018

 

Happy Birthday Mr. Cryptocurrency!! 10-тият рожден ден на Bitcoin стартира седмицата и деня отново със спад, давайки на по-широкия крипто пазар възможност да се върне обратно на влакчето на ужасите...

На този ден преди 10 години, докато глобалните финансови пазари ближеха раните си от финансовата криза, която обхвана всички, Сатоши Накамото достави Bitcoin. А неговата блокчейн технология оттогава бе изтъквана от някои като най-голямото изобретение след световната www мрежа.

За разлика от колапса на пазара през 2008 г. и дори dot.com балона няколко години по-рано, опитите за сриването на Bitcoin до голяма степен се провалиха, като Bitcoin и по-широкият пазар видяха доста съществен ръст от ранните им дни.

Докато катастрофата през 2008 г. беше предупредителна история за инвеститорите, които залагаха, че този подем ще продължи едва ли не завинаги, в ярък контраст историята на Bitcoin е по-различен случай!! Основната криптовалута предостави повече от лотариен джакпот на мнозина, които направиха достатъчно богатство, просто седейки на малката си инвестиция и търпеливо изчаквайки ралито. И това е преди да се вземат предвид Bitcoin китовете, правещи милиарди долари и инвестициите в други криптовалути, които видяха повече от 1000% възвръщаемост.

 

Благодарение на Сатоши Накамото днес съществуват 2 086 криптовалути, като общата пазарна капитализация в момента е на ниво от 202,87 млрд. долара, което е доста под 817,82 млрд., достигнати през декември миналата година. И все пак това е доста здравословен размер предвид младостта на крипто пазара.


Но от около две седмици Bitcoin е заседнал в нещо като консолидация, като все пак запазва правенето на по-ниски върхове и дъна на дневна графика. Така че въпреки изблика на биковете на 15 октомври, месецът явно ще приключи с победа за мечките. Какво следва обаче?

 

В рамките на деня, BTC/USD се търгува в тесен рейндж. Биковете сега би трябвало да преодолеят горната граница на диапазона, ако искат да възобновят силите си. Първата съпротива е днешния връх на $ 6 332, чийто пробив може да отведе цената нагоре за тестване на 6 450 долара.

 

Индексът на относителната сила (RSI) и Momentum индикаторът са неутрални в момента, което означава, че консолидацията може да се запази, поне докато европейските и американските търговци се присъединят към играта.

В посока надолу подкрепата $ 6 200 е възможно да ограничи спада за момента. Пазарът ще се нуждае от добър спусък или двигател за разширяване на продажбите към $ 6 100 и психологическото $ 6 000 (където на 6 008.2 е и дъното от август).

Но независимо дали ще имаме фойерверки в скоро време на крипто пазара, едва ли вече има някой, който да отрече влиянието на Bitcoin и блокчейн технологиите на световната сцена… Ако погледнем назад през последните 10 години, пътят напред може да бъде дори още по-очарователен. Все още не сме видели криптовалутите да се разединяват тотално. А напротив, по-голямата част от цифровите активи се проследяват един друг, въпреки същественото различно предлагане на продукти и нивата на успех.

Регулацията като цяло, притокът на институционални пари и по-широкото приемане, както от правителствата, така и от регулаторите, че Bitcoin и криптовалутите са тук, за да останат и то не само, за да финансират подземния свят, ще бъде първата стъпка. Това със сигурност би довело до по-широко приемане на масовия спектър от предлагани услуги и продукти. А те в резултат биха отвели пазара в нова ера, където компании като Kodak могат в крайна сметка да завършат прехода си от старата към новата.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.